Coronamaatregelen sportvissen

Met diverse aanpassingen aan boord mogen wij vanaf 1 juni* het sportvissen weer hervatten! We kijken er naar uit om u aan boord te ontvangen. Vanwege de aanpassingen kunnen we maximaal 20 personen ontvangen. Heeft u nog vragen? Of wilt u uw geplande tocht toch liever nog een paar maanden uitstellen? Neem dan contact met ons op.

Net als in het dagelijks leven geldt: houd 1,5 meter afstand van elkaar en vermijd handcontact. Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts, blijf dan thuis. Bij aankomst aan boord zullen we u vragen of u klachten heeft. Indien dit het geval is, moeten wij u helaas aan boord weigeren.

Aan boord hanteren wij daarnaast de volgende aanpassingen en maatregelen:

 • Het dek wordt voorzien van vakken waar u kunt vissen en er geldt een vaste looproute;
 • De kantine is alleen geopend tijdens de lunch en voor het betalen tijdens het binnenvaren;
 • Voordat u de kantine betreedt wast en desinfecteert u de handen;
 • De lunch in de kantine is met maximaal 6 personen tegelijkertijd;
 • Consumpties worden rondgebracht;
 • Tijdens het afreken zijn er maximaal 2 betalende personen in de kantine;
 • Meerdere keren per dag worden deurklinken schoongemaakt.

De indeling van de boot is nodig om ook tijdens het vissen de 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen waarborgen. De vakken zijn aangeven met rode kabelbinders aan de reling. Deze mogen uiteraard niet verplaatst worden. Elk vak is voorzien van een nummer. Hiervoor wordt vooraf een indeling gemaakt. Tijdens het vissen vragen wij u om zoveel mogelijk op uw plek te blijven en niet onnodig rond te lopen. Volg de aangeven looproute voor een toiletbezoek. Ook vragen wij u om afval zelf weg te gooien. De afvalbakken staan midden op het dek en voor de stuurhut.

Natuurlijk zijn er – zoals u van ons gewend bent – de nodige eet- en drinkmomenten gedurende de dag. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Het kopje koffie of thee van de boot serveren we aan dek;
 • Om 9.30 uur nemen we de bestelling op voor een broodje bal/rookworst en is er de mogelijkheid om drinken te bestellen. Wij brengen dit bij u aan dek;
 • Na het rondbrengen van bovenstaande nemen wij de bestelling op voor soep en middageten. De soep wordt om 11.00 uur rondgebracht;
 • Voor de lunch roepen wij u op, op basis van het nummer van uw visplaats. Er zijn maximaal 6 zitplaatsen in de kantine. Aan dek eten mag uiteraard ook;
 • Om 14.00 uur komen wij langs om de bestelling voor drinken op te nemen.

Aan bakboord naast de stuurhut zorgen wij voor faciliteiten om uw handen te wassen en ontsmetten. Er zal water, handzeep en keukenpapier om uw handen mee te drogen aanwezig zijn. Na het wassen desinfecteert u de handen met 1 pompje desinfectiemiddel. Voordat wij aan de bereiding van uw eten beginnen, wassen en desinfecteren wij uiteraard ook onze handen. Daarnaast zullen wij handschoentjes dragen.

Tijdens het binnenvaren kunt u betalen. Gezien de beperkte ruimte willen we u vragen om met maximaal 2 betalende personen tegelijkertijd beneden te zijn. Wacht, na het wassen van uw handen, aan stuurboord totdat er weer iemand aan dek komt. Ook tijdens het betalen willen we u vragen om handcontact te vermijden. Wilt u contant betalen? Leg uw geld op de bar. Eventueel wisselgeld wordt ook voor u neergelegd. Er is ook een pinautomaat aanwezig.

Met slecht weer blijft de kantine ook gesloten. Denk daarom aan voldoende en juiste kleding, bijvoorbeeld een goed regenpak.

We hopen op uw begrip en rekenen op uw medewerking. Wanneer iedereen zich aan de regels houdt en elkaar er indien nodig op aanspreekt is het verantwoord om te gaan vissen. Indien u zich niet aan de regels houdt zullen wij handhaven en in het uiterste geval vervroegd binnenvaren.

Bovenstaande maatregelen zijn gebaseerd op advies van het RIVM en zullen zo lang gelden als nodig wordt geacht. Indien het RIVM nieuwe of aangepaste regels aankondigt, zullen wij hier uiteraard op anticiperen en u hierover informeren.

* Datum onder voorbehoud. Regelgeving van de overheid en gemeente zijn hierin leidend.