Update Coronamaatregelen 5 juni 2021 incl. plattegrond

Beste klanten,

Op zaterdag 5 juni 2021 gaan er nieuwe versoepelingen rondom de coronaregels in.

Wat veranderd er per 5 juni?

De kantine gaat weer open. De lunch mag u met maximaal 8 personen tegelijkertijd binnen nuttigen, per tweetal aan een tafel. De overige consumpties worden boven aan dek geserveerd. Ook tijdens slecht weer mag u met maximaal 8 personen in de kantine schuilen.

De verdere regels en maatregelen aan boord zijn ongewijzigd, we sommen ze nog graag voor u op;

Aan boord gelden de volgende regels en maatregelen:

 • Per tocht mogen we maximaal 18 personen meenemen. Iedereen dient vooraf aangemeld te worden. Dit mag in 1 lijst met alle namen en telefoonnummers van de deelnemers. Deze lijst moet vooraf aan ons toegezonden worden per e-mail.
 • Heeft u last van een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis. Bent u in contact geweest met iemand die positief is getest of bent u in afwachting van de testuitslag? Volg de richtlijnen van het RIVM op.
 • Voordat u aan boord gaat vragen we of u een van bovenstaande klachten heeft. Is dit het geval? Dan moeten we u helaas aan boord weigeren.
 • Ook aan boord geldt: houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Geen handen schudden.
 • De kantine is geopend voor de lunch. Alles overige consumpties worden geserveerd aan dek.
 • In de kantine zijn maximaal 8 personen tegelijkertijd toegestaan. Wanneer u staat of loopt dient u een mondkapje te dragen. Tijdens de lunch zit u in tweetallen aan tafel waarbij ook anderhalve meter afstand gehouden moet worden. De tafels en stoelen mogen daarom niet verplaatst worden.
 • Wij maken een indeling van de boot met rode kabelbinders aan de reling. Deze mogen niet worden verplaatst. Elk vak heeft een nummer.
 • Wij willen u verzoeken zoveel mogelijk op uw plaats te blijven, en de looprichting te volgen. Afval (plastic bekers, blikjes en dergelijke) kunt u aan dek in de afvalbak werpen. Er zijn twee vuilnisbakken. Deze staan midden op het dek en voor de stuurhut.
 • Wij zijn om 7.30 uur aan boord, u wacht op het steiger, het hek aan boord is dicht.
 • Indeling van de dag:
  Het kopje koffie/thee (van de boot) schenken we in bij de ingang.
  Om 9.30 uur nemen we de bestelling op voor een broodje bal/rookworst en is er de mogelijkheid om drinken te bestellen. We brengen dit bij u aan dek.
  Daarna nemen we de bestelling op voor de soep en het middageten. Om 11.00 uur is er soep, ook dit brengen we aan dek. De lunch is in de kantine, maar mag ook aan dek genuttigd worden. 
  Om 14.00 uur is er weer de mogelijkheid iets te drinken te bestellen uit de kantine.
 • Bij het betreden van een binnenruimte (inclusief toilet) is het verplicht om een mondkapje te dragen.
 • Tijdens het afrekenen zijn er maximaal 8 personen in de kantine aanwezig. Wacht aan bakboord naast de stuurhut tot er iemand naar buiten komt voordat u naar binnen gaat. Contant geld legt u op de bar, zodat er geen direct handcontact is. Eventueel wisselgeld wordt voor u op de bar gelegd.
 • Meerdere keren per dag worden de deurklinken en andere handcontactpunten schoongemaakt. Tijdens het bereiden en uitserveren van eten en drinken werken wij met handschoenen aan en mondkapjes op.
 • Ook in de haven aan boord of op het steiger en ook tijdens het van boord gaan houdt u 1,5 meter afstand. Op de haven kan een handhaver staan die waarneemt dat de 1,5 meter niet wordt nageleefd. Wij kunnen daarvoor een boete krijgen die kan oplopen tot € 7000,- en voor jullie € 400,-p.p.
 • Denk aan voldoende en juiste kleding, vooral een regenpak. Tijdens slecht weer zijn er maximaal 8 personen in de kantine toegestaan. Wanneer u binnen schuilt dient u – net als tijdens de lunch – in tweetallen aan tafel te zitten.

Op deze manier is het verantwoord om te komen vissen. Houd u aan de regels, en spreek elkaar er indien nodig op aan. Indien u zich niet aan de regels houden kunt moeten wij handhaven of in het uiterste geval vervroegd binnenvaren. Deze maatregelen gelden zolang de adviesvoorschriften van Rijksoverheid gelden. Indien de overheid nieuwe of aangepaste regels voorschrijft zullen we u hierover informeren.

Plattegrond bootindeling boot indeling tijdens coronamaatregelen
Plattegrond Corona maatregelen